Ruskaretki Enontekiölle 8-12.9.2020

Hyvää vuoden jatkoa kaikille!

Rouhiaisen sukujuhlassa Kytäjällä viime kesänä esitettiin ajatus lähteä käymään joukolla Enontekiöllä. Jatkoin idean toteuttamista, ja pyysin tarjouksen ruovesiläiseltä bussimatkapaketteja tarjoavalta Bussi-Manniselta, jonka palveluista on hyviä kokemuksia. Pakolliset kuljettajan lepotauot rajoittavat ajoaikaa, joten lähtö tapahtuu Ruovedeltä, joka on myös sukuseuramme virallinen kotipaikka.

Saamani tarjous RUSKAMATKA Enontekiölle:

Päivät                8.-12.9.2020 ti-la

Reitti                 Ruovesi-Enontekiö-Ruovesi

Majoitukset      1. Hotelli HulluPoro, Sirkka – ajo Ruovesi-Levi, majoittuminen

  1. Paavontalo, Enontekiö – ajo Levi-Enontekiö, majoittuminen – pientä kierrosta ja tutustumista paikkoihin Enontekiöllä
  2. Paavontalo, Enontekiö – retki Skibotniin ja Kilpisjärvelle (kokopäivä retki)
  3. Ajo Äkäslompoloon tai Kolariin, majoittuminen – tutustuminen mm. Äkäsmylly alueeseen 5. lähtö kotimatkalle

Jos lähtijöitä 25-34: 415 €/henkilö 2h huone, 475 €/henkilö 1h huone, jos 35 tai yli: 385 €/henkilö 2h huone, 435 €/henkilö 1h huone

Hinta sisältää

– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan

– majoitus yhden/kahden hengen huoneessa aamiaisella, 2 x päivällinen Paavontalolla

– opastettu päiväretki Skibotniin ja Kilpisjärvelle

Kehtittelemäni matkasuunnitelma:

Tiistai: Ajamme Kittilän Leville, jossa yövymme. Bussiin voi nousta myös matkan varrella, esimerkiksi Kempeleellä.

Keskiviikko: Siirtyessämme Leviltä Hettaan voisimme laskea ensin kukat Tanelin ja Liisan haudalle Hetassa sekä tutustua kirkkoon, jos sen ovet ovat auki. Hetassa on mm. luontokeskus, ja pitää tietysti käydä Rantakokon kaupassa hankkimassa tuliaset. Illallinen ja yöpyminen Paavontalossa.

Torstai: Päiväretki Kilpisjärvelle ja Norjan rannikolle Skibotniin. Käsivarren ja Norjan puolen tunturimaisemissa riittää parhaaseen ruska-aikaan katseltavaa. Skibotnista voi ostaa tuliaisiksi mm. perinteistä kellanruskeaa norjalaista herajuustoa, joka valmistetaan vuohen- ja lehmän maidosta. Hetassa on Paavontalossa illallinen. Voisimme ehkä viettää yhteistä iltaa Paavontalon takkahuoneessa, sekä kutsua sinne myös Rantakokon kauppiaspariskunnan, jos suinkin vain ehtivät.

Perjantai: Siirrymme Hetasta Kolariin tai Äkäslompoloon, jossa yövymme. Matkalla voisimme poiketa Äkäsmyllyllä.

Lauantai: Palaamme Ruovedelle.

Matka toteutuu, jos saamme vähintään 25 lähtijää. Pyydän ilmoittautumiset minulle viimeistään maanantaina 10.2.2020, puh. 040 546 1823 tai sähköposti rouhise[at]gmail.com. Mikäli haluatte nousta bussiin matkan varrella, kertokaa toiveenne kohtaamispaikasta.

Matkalle lähdön tapahtuessa Ruovedeltä jo aamuvarhaisella, on kauempaa tulevilla mahdollisuus yöpyä Ruovedellä esimerkiksi aamiaismajoitusta tarjoavassa Vinsanvillassa, joka on Kalelaan johtavan tien varressa Ruhalassa, puh. 041 317 6879. Tarvittaessa voitaneen sopia, että bussi hakee lähtijät ko. majoituspaikasta, jolloin autot voi jättää matkan ajaksi sen pihaan.

Kertokaa matkatarjouksestamme edelleen tutuille!

Toivottavasti voimme toteuttaa matkan!

Terveisin

Seppo Rouhiainen

Comments are closed.