Archive for Ajankohtaista

Ruskaretki Enontekiölle 8-12.9.2020

Hyvää vuoden jatkoa kaikille!

Rouhiaisen sukujuhlassa Kytäjällä viime kesänä esitettiin ajatus lähteä käymään joukolla Enontekiöllä. Jatkoin idean toteuttamista, ja pyysin tarjouksen ruovesiläiseltä bussimatkapaketteja tarjoavalta Bussi-Manniselta, jonka palveluista on hyviä kokemuksia. Pakolliset kuljettajan lepotauot rajoittavat ajoaikaa, joten lähtö tapahtuu Ruovedeltä, joka on myös sukuseuramme virallinen kotipaikka.

Saamani tarjous RUSKAMATKA Enontekiölle:

Päivät                8.-12.9.2020 ti-la

Reitti                 Ruovesi-Enontekiö-Ruovesi

Majoitukset      1. Hotelli HulluPoro, Sirkka – ajo Ruovesi-Levi, majoittuminen

  1. Paavontalo, Enontekiö – ajo Levi-Enontekiö, majoittuminen – pientä kierrosta ja tutustumista paikkoihin Enontekiöllä
  2. Paavontalo, Enontekiö – retki Skibotniin ja Kilpisjärvelle (kokopäivä retki)
  3. Ajo Äkäslompoloon tai Kolariin, majoittuminen – tutustuminen mm. Äkäsmylly alueeseen 5. lähtö kotimatkalle

Jos lähtijöitä 25-34: 415 €/henkilö 2h huone, 475 €/henkilö 1h huone, jos 35 tai yli: 385 €/henkilö 2h huone, 435 €/henkilö 1h huone

Hinta sisältää

– kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan

– majoitus yhden/kahden hengen huoneessa aamiaisella, 2 x päivällinen Paavontalolla

– opastettu päiväretki Skibotniin ja Kilpisjärvelle

Kehtittelemäni matkasuunnitelma:

Tiistai: Ajamme Kittilän Leville, jossa yövymme. Bussiin voi nousta myös matkan varrella, esimerkiksi Kempeleellä.

Keskiviikko: Siirtyessämme Leviltä Hettaan voisimme laskea ensin kukat Tanelin ja Liisan haudalle Hetassa sekä tutustua kirkkoon, jos sen ovet ovat auki. Hetassa on mm. luontokeskus, ja pitää tietysti käydä Rantakokon kaupassa hankkimassa tuliaset. Illallinen ja yöpyminen Paavontalossa.

Torstai: Päiväretki Kilpisjärvelle ja Norjan rannikolle Skibotniin. Käsivarren ja Norjan puolen tunturimaisemissa riittää parhaaseen ruska-aikaan katseltavaa. Skibotnista voi ostaa tuliaisiksi mm. perinteistä kellanruskeaa norjalaista herajuustoa, joka valmistetaan vuohen- ja lehmän maidosta. Hetassa on Paavontalossa illallinen. Voisimme ehkä viettää yhteistä iltaa Paavontalon takkahuoneessa, sekä kutsua sinne myös Rantakokon kauppiaspariskunnan, jos suinkin vain ehtivät.

Perjantai: Siirrymme Hetasta Kolariin tai Äkäslompoloon, jossa yövymme. Matkalla voisimme poiketa Äkäsmyllyllä.

Lauantai: Palaamme Ruovedelle.

Matka toteutuu, jos saamme vähintään 25 lähtijää. Pyydän ilmoittautumiset minulle viimeistään maanantaina 10.2.2020, puh. 040 546 1823 tai sähköposti rouhise[at]gmail.com. Mikäli haluatte nousta bussiin matkan varrella, kertokaa toiveenne kohtaamispaikasta.

Matkalle lähdön tapahtuessa Ruovedeltä jo aamuvarhaisella, on kauempaa tulevilla mahdollisuus yöpyä Ruovedellä esimerkiksi aamiaismajoitusta tarjoavassa Vinsanvillassa, joka on Kalelaan johtavan tien varressa Ruhalassa, puh. 041 317 6879. Tarvittaessa voitaneen sopia, että bussi hakee lähtijät ko. majoituspaikasta, jolloin autot voi jättää matkan ajaksi sen pihaan.

Kertokaa matkatarjouksestamme edelleen tutuille!

Toivottavasti voimme toteuttaa matkan!

Terveisin

Seppo Rouhiainen

Sukujuhla 9.8.2014

Sukukous pidettiin Palvelutalo Honkalassa. Paikalla oli 43 sukulaista ja keskustelu kävi vilkkaana. Sukukokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi (esimies) Lea Koposen Kuopiosta, varapuheenjohtajaksi Jukka Rouhiaisen Muuramesta ja hallituksen muiksi jäseniksi Veikko Rouhiaisen Tampereelta, Reijo Rouhiaisen Jyväskylästä, Eero Rouhiaisen Vantaalta ja Seppo Rouhiaisen Ruovedeltä.

Jäsenmaksuksi vuosilta 2014-2016 päätettiin kertaveloituksena yhteensä 20 €. Seuraava sukukokous pidetään 2016 seuran täyttäessä 30 vuotta. Tavoitteena on julkaista siihen mennessä sukukirja, johon on jo koottuna runsaasti aineistoa, mutta kirjatiimin vetäjä Seppo Rouhiainen toivoo sukulaisilta edelleen lisää tietoja ja tarinoita, pääasiassa Kaukolan ajalta sekä evakkovuosilta ja perheiden asettumisesta uusille asuinsijoille.

Valittu sukuseuran hallitus kokoontui  Ruovedellä 30.11.2014. Seuran sihteerinä toimii Katri Rouhiainen Tampereelta ja rahastonhoitajana Eila Haavisto Ruovedeltä. Sukukirjaa varten tahän mennessä olevasta aineistosta valmistuu luonnos maaliskuussa 2015, minkä pohjalta tiimi Seppo Rouhiainen, Lea Koponen ja Veikko Rouhiainen jatkavat työstämistä edelleen. Tiimiin pyritään saamaan lisävahvistuksia.

 

Alla sukukokouksesta lähetetty kutsu:

Rouhiaisen Sukuseura ry                       25.6.2014

KUTSU SUKUJUHLAAN

Aika lauantai 9.8.2014 klo 12-18
Paikka Palvelutalo Honkala, Honkalantie 7, Ruovesi

Ruokailu
Sukututkimus
– Rouhiaisia menneinä vuosisatoina eri puolilla Karjalaa ja Savoa
– Kaukolan Rouhiaisten pääsukuhaarat
– suvun talot Alakaukolassa
Sukukokous
Kahvit
Sana on vapaa

Ohjelman lomassa musiikkiesityksiä, yhteislaulua yms

Osallistumismaksu (sisältää ruokailun ja kahvit, maksut käteisenä kerätään kokouspaikalla):
– aikuiset 20€
– 4-10 vuotiaat 10€
– alle 4-vuotiaat maksutta

Ilmoittautumiset 31.7.2014 mennessä Katri Rouhiaiselle puh. 0405476912 tai sähköpostilla katrir[at]gmail.com

Koska kaikki osoitemuutokset eivät ole sukuseuran tiedossa, pyydetään kutsujen perille saamiseksi kutsun saanutta levittämään tietoa sukujuhlasta edelleen muille perheensä jäsenille ja muulle lähisuvulle.

Palvelutalo sijaitsee linja-autoaseman läheisyydessä, Honkalantien puolella on rajoitettu määrä pysäköintitilaa ja laajempi pysäköintialue löytyy kääntymällä Honkalantieltä Pirkantielle ja sitten oikealle kohti päiväkotia (navigaattoria käytettäessä kohteena Päiväkodintie 4 Ruovesi).
Tervetuloa!

Rouhiaisen Sukuseura ry
Hallitus

ps.
Kutsu löytyy myös sukuseuran kotisivuilta http://www.rouhiainen.fi ja sen lisäksi sukuseuralle on perustettu facebookiin ryhmä Rouhiaisen sukuseura (Kaukolan Rouhiaiset), johon liittymällä saat tietoja tapahtumista.

« Older Entries