Rouhiaiset 1600-luvulta

Sain kuluneena talvena Kaukola-seuran puheenjohtaja Tauno Pessiltä tulosteen sukupuutiedoista alkaen Rouhiaisista 1600- ja 1700-lukujen vaihteesta alkaen. Yhdisteltyäni tiedot aikaisempaan sukupuuluonnokseeni sain erittäin laajan, kolme tai neljä kertaa laajemman sukupuun, mitä aikaisemmin olimme tunteneet. Aikaisemmasta sukupuustamme erkanevat uudet sukuhaarat jo 1700-luvulla.

Tarjotakseni yhteenvedon sukulaisillemme ja mahdollisille muillekin kiinnostuneille olen antanut sen tallennettavaksi kotisivuillemme.

Kuva 1: Sukupuu (klikkaa kuvaa)

Kaukolan Rouhiaisten suku

Kuvaan 1 on koottu eräänlaiseksi sukupuuksi Kaukolassa 1600-luvulla asuneesta Pentti Rouhiaisesta (k.1697) alkavat sukupolut. Sukupuuhun on yhdistetty sukuseuran toimesta aikaisemmin koottu ja analysoitu aineisto ja Tauno Pessin sukujuttu-ohjelmistosta saamamme Rouhiaisia koskeva osuus. Esko Rouhiaisen s.1872 sukuhaara on niin laaja, että siitä on koottu erillinen kuva, Anna Pusasta s.1881 jatkuva sukuhaara on edellistä laajempi ja siitä tullaan laatimaan vastaava kuva myöhemmin. Kokonaisuudessaan kuva lienee yli 1000 henkilön sukupuu, jossa on vihreällä merkitty sukuseuran kokouksissa esitelty laajuus.

Kuva 2: Eskon (s.1872) sukuhaara (klikkaa kuvaa)

sukupuurunko_esko

Kuvaan 2 on kerätty eräänlaiseksi sukupuuksi Kaukolassa asuneesta ja Ruovedelle 1940-luvulla muuttaneesta Esko Rouhiaisesta s.1872 alkavat sukupolut.

Tiedot ovat monelta osin vielä tarkistamattomia ja toivon, että saan palautetta mahdollisista virheistä koskien tulkintaani tai muuta epäjohdonmukaisuutta.

Jämsänkoski 18.5.2000
Seppo Rouhiainen

Comments are closed.