Ukko ja salakaataja

Ukko ja salakaataja [30.7.2002, Jukka Rouhiainen]

Yksi isäni, Einarin, ihmettelyn aiheista oli Ukon (Eskon) tiukka suhtauminen puiden salakaatoon. joku lähiasujaimistosta oli käynyt kaatamassa muutaman vähempiarvoisen puun (muistaakseni haapoja) lämmityspuiksi. Kaatajan oma talous oli isän kertoman mukaan retuperällä, sain käsityksen, ettei nälkäkään ollut tuntematon vieras. Ukko oli asiasta tiedon saatuaan välittömästi mennyt vaatimaan maksua kaadetuista puista. Korvaukseksi sovittin kuitenkin työpanos ja muistaakseni osa rahana. Kysyin isältä, mitä Ukko olisi tehnyt, jos kaataja ei olisi maksanut. “ilman muuta se olisi vienyt asian käräjille vienyt, oli se niin vihainen” Asiaa oli kuulemma ihmetelty isommallakin porukalla, ehkä joku muistaa tapauksesta muitakin yksityiskohtia.

Comments are closed.