Einari ja urheilun parantava voima

Einari ja urheilun parantava voima [12.8.2002, Jukka Rouhiainen]

Isossa veljessarjassa syntyi luonnostaan kilpailuhenkeä ja veljeksetosallistuivat urheilutoimintaan aktiivisesti. Kaukolan Visan juhlajulkaisussa Rouhiaiset muodostivat rungon joukkueelle erityisesti yleisurheilussa. Einarikin osallistui hyvin mielellään kilpailutoimintaan, vaikka kantoikin mukanaan lapsena syntynyttä vammaa. Kertomansa mukaan hän toisten kanssa painiessaan loukannut selkänsä, iän muisteli olleen vähän toisella kymmenellä. Selkä oli ollut kovin kipeä, mutta kolmen viikon levon jälkeen alkanut vähitellen parantua. Luonto osoitti oivallisen kykynsä parantaa vammoja, siitä osoiteuksena innokas ja tuloksellinen kilpaileminen myöhemmillä vuosilla.

Einarin selässä oli viides lannenikama oli mennyt 1,5 cm pois paikoiltaan. Tämä näkyi selvästi ulospäinkin, selkäytimen normaali tila oli kaventunut kolmella neljäsosalla. Näin ollen ei ole ihme, että vamma johti ennen aikaiseen työkyvyttömyyteen. Paremminkin voi ihmetellä suoritettu raskasta työsarkaa ja urheilusaavutuksia. Mutta näyttäähän nykylääketiedekin osoittavan, että liikunta on selkävammaiselle parasta hoitoa !

Comments are closed.