Kaukolan matka 1991, Tontti

piha2Tontin tila on tällä hetkellä edelleen pystyssä ja asutettuna. Rakennukset ovat täysin vahvassa kunnossa perustuksineen ja rakenteineen. Kivijalat, hirret ja hormit ovat asennossa huomattavasta iästä huolimatta. Sikäläisen rakennustavan mukaan rakennukset olivat patinoituneita ja puupintaisia, sinistä väriä löytyy päärakennuksen ikkunoissa. Tontin rakennukset sijoittuvat etelään ja länteen aukeavalle kumpareelle, parhaalle mahdolliselle rakennuspaikalle. Näköala aukeaa järvelle.

uuniTalon nykyiset asukkaat ottivat avosylin vastaan hieman arastellen pihaan tulleen joukon Rouhiaisia. Asukkaat näyttivät auliisti nykyisiä paikkoja ja kutsuivat porukan myös sisälle katsastamaan, että todellakin SE vanha uuni on edelleen paikoillaan ja nurkassa seisoo edelleen SE Eemelin tekemä sänky.

Tontin onni oli se, että heti Rouhiaisten lähdettyä taloon sijoitettiin perhe, joka asuttaa paikkaa edelleenkin. He ovat pitäneet paikasta hyvää huolta eikä paikka ole päässyt tuhoutumaan niin kuin moni muu ympärillä ollut tila. Tien toisella puolella olleet puimala ja lammasnavetta tosin olivat hävinneet täysin.

seppoKuvassa Seppo poseeraa nykyisen isännän kanssa.

Comments are closed.