Näyttely Rakennustaiteen Museossa

Tammikuun 17.-18.2000 Rakennustaiteen Museossa oli näyttely liittyen hankkeeseen, joka käsitteli suomensukuisten kansojen rakennusperinteen tallentamista. Rakennuksia tutkittiin Inkerissä, mari-alueella Baskiriassa ja Kannaksella. Näytillä oli kaikenkaikkiaan 170 kuvaa, joista Kannaksen kuvien osuus on 27/170. Kannaksen kuvissa on mm. Tontin tilalta tehtyjä piirrustuksia.

Mittauspiirustuskokoelma on poikinut kaksi arkkitehdin diplomityötä: Sari Kivimäen Vuoden Nuori Arkkitehti-palkinnolla palkittu työ sekä Niina Vainion diplomityö, joka kokosi yhteen Inkerin osuuden. Molemmat työt olivat esillä kertomassa siitä, että projekti on saanut jo jatkoa.

Seppo Rouhiainen kävi katsomassa näyttelyn jälkimmäisenä päivänä illalla, jolloin museo oli jo kiinni. Sari esitteli näyttelyn, joka on ollut kokonaisuudessaan melkoinen projekti, 30 opiskelijaa ja 3 vuotta. Näyttelyn jälkeen oli alkamassa näyttelyn kritiikkipalaveri ja Seppo tapasi myös hankkeeseen liittyneitä muita henkilöitä.

nayttely1701_3Ensimmäisessä kuvassa Sari Kivimäen kanssa on arkkitehti, professori Erik Kråkström. 80-vuotias Krågström toimi jatkosodan aikana luutnanttina ja vapaavuoroillaan dokumentoi patsasrakenteisia karjasuojia Kivennavalla. Tontin kuvat ovat nurkan molemmin puolin.

nayttely1701_2Toisessa kuvassa on arkkitehti Simo Freese tyttärensä Kaarin kanssa. Simo on ollut mukana hankkeen johtotiimissä, enemmän Inkerin puolella. Alakuvassa Sari Kivimäki.

nayttely1701_1

Comments are closed.