Sukuseuran alkuvaiheita

Minä olin asunut pienen ikäni Ruhalassa. Kuitenkin paikannimiä, joita jatkuvasti kuulin olivat Totlampi, Penttilä, Hautapelto, Tontti, Kaukola. Mitä paikkoja ne ovat ja miten ne liittyvät minuun? Nimiä kuulin – Esko, Simo, Pentti, Heikki, Tauno, Taneli, Jallu, Aili jne. Keitä he ovat?

Lisänä luontainen kiinnostus siihen, missä minun sukujuureni ovat. Tämä sai minut keräämään sukuaineistoa. Joskus kului lomapäiviä Mikkelin lakkautettujen seurakuntien arkistossa. Hotelli Savon Solmu tuli tutuksi, kun yöpyäkin piti.

Sattuipa joskus hauskakin tapahtuma. Kaukolan vanhimmat kirkonkirjat olivat mikrofilmeillä. Ne sai tilattua Tampereelle Teknillisen korkeakoulun kirjastoon, jolloin ei tarvinnut asua Mikkelissä. Eräänä iltana kirjasto oli menossa kahdeksalta kiinni, mutta minulla oli työ kesken. Niinpä asettauduin kaikessa hiljaisuudessa perähuoneeseen, jossa mikrofilmienlukulaite oli ja suljin oven. Henkilökunta sulki kahdeksalta kirjaston eikä kukaan huomannut, että minä olin perähuoneessa. Minä lopetin puolen yön aikaan, suljin lukulaitteet, sammutin valot ja pistin kirjaston ovet poistuessani lukkoon. Tänä päivänäkään kirjaston henkilökunta ei tiedä minun olleen siellä luvattomalla ajalla.

Erkin aloitteesta perustettiin sukuseura. Uusien aktiivijäsenten myötä on saatu lisäpotkua toimintaan. Näin sukuseuramme on uuden tietotekniikan hyödyntämisessä pidemmällä kuin mikään muu tietämäni sukuseura. Kannattaa seurata kotisivuja internetistä. Tästä on hyvä jatkaa. Pitämällä yhtä meillä on paljon annettavaa toisillemme. Ja voin luvata, että sitä enemmän saa, mitä aktiivisemmin on mukana.

Hyvää joulua kaikille toivottaen,
Veikko

(Samasta kirjoituksesta on lyhennelmä jäsenille marraskuussa 2002 jaetussa tiedotteessa)

Comments are closed.